Vrijstaande woning - 1963, Rozendaal

Vrijstaande woning - 1963, Rozendaal

Woning
Zomernachtkoeling, Centrale balansventilatie, Decentrale balansventilatie, Zonneboiler
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
DENNED
Aanraden:
Beschrijving
Diverse installaties
Ervaringen met de (ver)bouw
Met tientallen jaren ervaring in het veld van energie, comfort en duurzaamheid, zowel in praktische advisering, onderzoek en beleidsadvies voor overheden, kreeg ik de kans mijn kennis en ervaring vorm te geven in de renovatie van deze oude bungalow. De uitdaging was om zoveel mogelijk met bouwkundige voorzieningen en daardoor minder installaties een comfortabele nul-energiewoning te realiseren, dus geen warmtepomp en vloerverwarming. De warme zomerdagen hebben al aangetoond dat de woning zomers koel is. De komende winter verwachten we behaaglijk door te brengen waarbij nauwelijks ruimteverwarming nodig is.
Plannen voor de toekomst
De woning monitoren en daaruit te leren voor bredere toepassing van een installatie-arm concept in het Nederlands klimaat. De energie-nul doelstelling wordt zeker gehaald. Door de afgewogen bouwkundige vormgeving van het concept zal naar alle waarschijnlijkheid de minimale elektrische verwarming in de badkamer bij strenge vorst voldoende zijn; de komende winter zal het ons leren. Mocht de verwarmingscapaciteit onvoldoende zijn dan plaatsen we voor een paar tientjes een elektrische radiator bij.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >