Vrijstaande woning - 1973, Helmond

Vrijstaande woning - 1973, Helmond

Woning
Ervaringen met de (ver)bouw
Alles functioneert naar behoren.
Plannen voor de toekomst
In de toekomst wil ik een powerwall plaatsen als de salderingsmogelijkheid verdwijnt. Met de plaatsing van de omvormer voor de PV panelen is hier al rekening me gehouden. En later wil ik de accu van de electrische auto gebruiken in mijn eigen elec grid om dat ook als energie buffer te kunnen gebruiken. De laadpaal moet dus niet alleen kunnen laden, maar moet ook terug kunnen leveren (bi-directionaal)
Adviezen
Kennis van installateurs schiet duidelijk tekort. Je moet nog veel zelf uitzoeken en zelfs (vak) mensen overtuigen dat wat je uiteindelijk nastreeft ook echt kan! Dat vraagt wel wat doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Maar het resultaat is gewoon echt goed. Alles werkt prima, we verbruiken geen gas meer en de warmtepomp functioneert ook prima. Ook zelf de weg vinden naar een duurzaamheidslening en een duurzaamheidslening is niet eenvoudig. Veel mensen weten het bestaan ervan niet eens..!!! De overheid moet deze "weg" beter promoten. Dat zal meer mensen over de streep trekken om te investeren in milieuvriendelijke verbeteringen.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >