Vrijstaande woning - 1992, Hattemerbroek

Vrijstaande woning - 1992, Hattemerbroek

Woning
Maatwerkadvies
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Verde Advies
Jaar toepassing:
2016
Aanraden:
Beschrijving
Gerald Groeneveld van Verde Advies was betrokken bij het Zeg 'ns A traject als energieadviseur.
HR-ketel
Bedrijf
Jaar toepassing:
2016
Aanraden:
Beschrijving
CV-ketel, incl. buffervat van 1000 liter. Het water wordt o.a. verwarmd door de zonneboiler en houtkachel.
Houtkachel
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Houtkachel o.a. aangesloten op CV-ketel.
Zonnepanelen
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
De zonnepanelen leveren gemiddeld 12000 kWh, genoeg om het hele huis van elektriciteit te voorzien.
  • Huisaanzicht

  • Dak achterkant + zonnecollectoren

  • Garagedak + zonnecollectoren

  • CV-installatie

  • Houtkachel (aangesloten op CV)

  • Elektrische auto + laadpaal

  • Regenton

Interview

 

Graansma gaat voor energieneutraal

Popke Graansma uit Hattemerbroek deed mee met het initiatief Zeg ‘ns A en nam duurzame maatregelen in zijn woning. Zo wordt zijn cv verwarmd door een zonneboiler en houtkachel. Zijn zonnepanelen leveren genoeg op voor zijn huis en zijn elektrische auto. 13 oktober 2016 vertelt hij erover op een informatieavond in de Talter in Oldebroek.

Graansma woont met zijn gezin in een vrijstaande woning uit 1992 in Hattemerbroek. In het voorjaar van 2016 deed Graansma mee met Zeg ‘ns A, een initiatief waarbij huiseigenaren geholpen worden om hun energieambities waar te maken. Intussen zijn er diverse maatregelen uitgevoerd en kijkt Graansma verwachtingsvol uit naar het verminderde jaarlijkse energieverbruik. Hij streeft naar een energieneutrale woning.

Graansma vertelt: “Ik ben altijd al bezig met duurzaamheid.”  Zo werkte hij ooit bij een energiebedrijf. Op dit moment is hij zelfstandig ondernemer alsook raadslid bij de ChristenUnie in Oldebroek.  Regelmatig dringt hij er in de raad op aan om haast te maken met de duurzaamheidsagenda.

Toen Veluwe Duurzaam begin 2016 Zeg ‘ns A organiseerde meldde Graansma zijn woning aan. “Ik stelde mezelf enkele vragen: welke maatregelen moet ik treffen en wat is het effect daarvan?” Energieadviseur Gerald Groeneveld gaf een onafhankelijk advies en daaruit bleek een zonneboiler in combinatie met een nieuwe Cv-installatie de beste optie. De cv wordt verwarmd door de zonneboiler en een houtkachel.

Ook zonnepanelen bedekken het dak van huize Graansma. Ze leveren genoeg elektriciteit om het hele huis én zijn elektrische auto te voorzien. Elektriciteit die overblijft  wordt teruggeleverd of omgezet in warmte voor de cv. Hij is er enorm enthousiast over: “Zonnepanelen doen het altijd, dat zou eigenlijk iedereen moeten hebben. Je verdient ze snel terug.” 

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >