Vrijstaande woning - 2001, Riethoven

Vrijstaande woning - 2001, Riethoven

Woning
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Aqualon, Riethoven
Jaar toepassing:
2018
Kosten
€12.000
Aanraden:
Ja
Beschrijving
In februari 2018 is de CV ketel vervangen door een warmtepomp. Het binnendeel vervangt de ketel en krijgt het warme CV water van het buitendeel.
Ervaringen
De warmtepomp verandert je manier van stoken. Het huis wordt altijd op temperatuur gehouden met CV water van maximaal 40 graden. In mijn geval past dat. Alleen bij veel zon kan het aan de warme kant worden. Warm water is niet heel voordelig, maar hier wel inbegrepen. De verwarmings kosten vallen zeker niet tegen. Een ervaren installateur geeft de zekerheid dat de installatie doet wat het moet en zit dichter tegen het optimum.
Tip
De kunst van een warmtepomp is het samenspel van de verschillende onderdelen. Dit komt heel nauw. Lang niet ieder huis is geschikt om op een kosteneffectieve manier te verwarmen met een warmtepomp. Het is een hele keten, waar de zwakste schakel het resultaat bepaald. Een installateur met ervaring in warmtepompen is hier beter mee bekend. Dan nog kan het geen kwaad het zelf ook te begrijpen.
Ervaringen met de (ver)bouw
De aanleg door Aqualon is zeer vakkundig uitgevoerd, ook in de koude periode dit jaar is het huis op temperatuur gebleven. De randvoorwaarden voor een goed werkende warmtepomp installatie bleken inderdaad voldoende te zijn.
Adviezen
Bij een warmtepomp is het erg belangrijk dat de capaciteit deugt en past bij de afgifte capaciteit. Een goede installateur die ervaring heeft met warmtepompen is daarin van grote waarde. Er is nogal een variatie in prijzen en bijbehorende comfort niveaus. Voor mij is belangrijk dat het systeem zonder ingrepen en met zo laag mogelijke kosten betrouwbaar het huis warm maakt.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >