Vrijstaande woning - 2008, Joure

Vrijstaande woning - 2008, Joure

Woning
  • 32 stuks 165 WP Solar Frontier op een SMA omvormer. Foto in de winter (schaduw buren).

  • Medebewoners: Huismussen, Spreeuwen en zelfs Gierzwaluwen (achter het gat zit een nestkast. De poep is van Spreeuwen. Niet van Mussen en Gierzwaluwen)

  • Energiemonitoring een mooie hobby

Ervaringen met de (ver)bouw
Onze ervaringen zijn heel positief. Hoog comfort met 24u een warm huis ook hal en toilet enz... En in de zomer lekker koel met passieve koeling. Geen geld betalen betalen aan energie, maar geld terugkrijgen.
Plannen voor de toekomst
Er komt ooit een elektrische auto...
Adviezen
Laat u adviseren door bouwers / installateurs die positief staan tegenover hoogwaardige isolatie en warmtepompen. In mijn omgeving hoor ik verhalen van mensen die anno 2018 nog minimaal isoleren en een gasketel laten installeren. Dit niet op basis van objectieve informatie, maar op basis van negatieve informatie. Dit komt van de bouwers en installateurs die er blijkbaar zélf geen zin in hebben (winstmarge?) en zo negatief praten hierover en extra hoge prijzen vragen zodat de potentiële bouwer (En BEWONER!) afhaakt. Nog een tip: laat altijd een elektriciteitsmeter voor je warmtepomp installeren. Alleen dán weet je wat deze verbruikt.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >