Vrijstaande woning - 2013, Steggerda

Vrijstaande woning - 2013, Steggerda

Woning
Energieleverende woning, Nul-op-de-meter woning, Passiefhuis
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Jaar toepassing:
2013
Aanraden:
Ja
Ervaringen
Elk jaar houden we ongeveer 1000 kWh over. De panelen wekken meer op dan wij verbruiken.
Lucht/water warmtepomp
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Jaar toepassing:
JUNI 2013
Kosten
€11.000
Aanraden:
Ja
Ervaringen
ZEER POSITIEVE ERVARINGEN. Vantevoren had men het over het geluidsniveau van de buitenunit. Dat is ons erg meegevallen. Omdat de pomp alleen aangaat wanneer er vraag is, is het aantal draaiuren beperkt.
Zonnepanelen
Bedrijf
Jaar toepassing:
JUNI 2013
Aanraden:
Ja
Ervaringen
GEDURENDE 3 JAAR LEVERT INSTALLATIE VAN 8000 WP ONGEVEER 7800 KWH PER JAAR
Ervaringen met de (ver)bouw
Het feit dat de temperatuur in de woning constanter is als in onze vorige woning zorgt er voor dat wij het leefklimaat als zeer aangenaam ervaren. Warmte uit de buitenlucht halen middels een apparaat zo groot als een airco, het is een een uniek en simpel systeem dat veel minder elektriciteit kost en ook veel minder lawaai maakt dan men over het algemeen denkt.
Plannen voor de toekomst
De aanvoer van de buitenlucht voorkoelen voordat het de woning ingeblazen wordt. Dit door middel van een grondbuis of een mechanisch koelsysteem. Nog meer zonnepanelen aanschaffen om elektrisch te gaan rijden.
Adviezen
De aanschaf van een lucht-water-warmtepomp in combinatie met een goed geïsoleerde woning is een mooie oplossing voor het aardgasloze tijdperk dat voor de deur staat. De benodigde elektriciteit kan men zelf opwekken middels zonnepanelen of door deel te nemen aan bijvoorbeeld een postcoderoosproject.
Interview

Duurzaam wonen: informeer en isoleer
Sinds juni 2014 wonen Thijs Waldus en Irma Zwartjens in hun zelfontworpen woning in Steggerda. Zij kozen ervoor om samen met een aannemer en installateur een energieneutraal huis te bouwen die aan al hun wensen zou voldoen. Het idee ontstond eind 2012 en in minder dan twee jaar tijd konden zij van het eindresultaat genieten. 
Lees het hele interview >

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >