Vrijstaande woning - 2015, Denekamp

Vrijstaande woning - 2015, Denekamp

Woning
Interview

De droom van de familie Stroot in Denekamp is werkelijkheid geworden

900ste huis voor de Nationale Duurzame Huizen Route staat in Overijssel

Wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland verrast Huub en Annet Stroot uit Denekamp met een bos bloemenIn heel Nederland zijn er duurzame huizen te bezoeken tijdens de opendeurdagen van de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren openen dan hun deuren en vertellen hoe zij hun huis duurzaam en energiezuinig hebben gemaakt. Eén van de huiseigenaren die zijn huis openstelt zijn Huub en Annet Stroot uit Denekamp (gemeente Dinkelland). Stroot heeft vorige week hun huis aangemeld en zijn daarmee de 900ste deelnemers van de Duurzame Huizen Route. Een feestelijke gebeurtenis die de Nationale Duurzame Huizen Route graag wil markeren. Op 4 november hebben al veel bezoekers van de gelegenheid gebruik gemaakt en ook a.s. zaterdag 11 november zijn er in het hele land weer veel huizen te bezoeken.

Wethouder Alfons Steggink van gemeente Dinkelland verraste Huub en Annet Stroot met een bos bloemen. Gemeente Dinkelland doet dit jaar voor het eerst mee met de Duurzame Huizen Route. “We vinden het als gemeente mooi dat inwoners elkaar op deze wijze op weg helpen ” vindt wethouder Alfons Steggink. “Ervaringen uit de eerste hand helpen bij de stap naar energiezuiniger wonen. Wij dragen de Duurzame Huizen Route daarom een warm hart toe. Het is natuurlijk helemaal prachtig dat het 900ste huis in Dinkelland staat”.  Alfons Steggink hoopt dat veel mensen het voorbeeld van familie Stroot zullen volgen en bij anderen gaan kijken.

Het 900ste huis van de Nationale Duurzame Huizen Route is van Huub en Annet Stroot uit DenekampWonen zonder gasaansluiting
Huub en Annet Stroot wonen in een energieneutrale woning zonder gasaansluiting: “We droomden al lange tijd van het bouwen van een energieneutraal huis,” vertelt familie Stroot. In 2015 begonnen zij met de bouw van hun woning in Denekamp. De schil van de woning is goed geïsoleerd. Op het dak pronken 26 zonnepanelen en een lucht/water warmtepomp zorgt voor warm water.

Voor mensen die de Duurzame Huizen Route afgelopen zaterdag gemist hebben is er nog een herkansing komende zaterdag 11 november. Ook familie Stroot stelt hun woning a.s. zaterdag open. Iedereen die op zoek is naar informatie over warmtepomp, energiezuinige monumenten, gasloos wonen of andere duurzame maatregelen, is van harte welkom bij een duurzame huiseigenaar. 

 

Bouw van de woning

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >