Vrijstaande woning - 2017, Den Haag

Vrijstaande woning - 2017, Den Haag

Woning
  • voorgevel

  • aanzicht westgevel

  • groen dak met moestuinbakken en PV dak

  • keuken

  • keuken vide

  • groen dak op keukenuitbouw

Ervaringen met de (ver)bouw
De woning is mede gebruikt als demonstratieproject, waarbij tijdens de bouw al veel bezoekers zijn langsgeweest om het verhaal achter de woning te horen en de voortgang te zien. Daarnaast was/is de gebruikte warmtepomp onderdeel van een ontwikkeltraject in samenwerking met de fabrikant, waarbij een prototype heeft geproefdraaid in de woning om ervaringen te verzamelen en zo het product verder te helpen ontwikkelen. Dit maakt met name het installatieproces niet standaard. De bouw van de woning zelf is zonder klachten verlopen.
Plannen voor de toekomst
De tuin zal nog verder aangelegd worden (circulair, gebruik makend van bijvoorbeeld weggegooid bestratingsmateriaal) en er zal nog een laadpaal neergezet worden om elektrisch te kunnen rijden. Op het moment dat de salderingsregeling wordt uitgekleed zal misschien nog een thuis-accu geplaatst worden.
Adviezen
ga niet lukraak verschillende technieken of oplossingen samenbrengen, maar denk goed na over integratie van woning en installaties. Praat met iemand die verstand heeft van zaken om een plan te maken dat allesomvattend is, ook al wordt in eerst instantie maar een kleine stap gezet in verduurzaming. Het zou zonde zijn als eerste maatregelen op een later tijdstip ongedaan gemaakt moeten worden omdat deze niet passen in volgende stappen.
Interview


Duurzaam wonen: Active House


  

Lees verder >
Bron: BouwTotaal (18 april 2019) 'Active House zet duurzaamheid in ander daglicht' via BouwTotaal.nl


 

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >