Vrijstaande woning - 2018, Makkum

Vrijstaande woning - 2018, Makkum

Woning
  • Woning in aanbouw

  • Heiwerkzaamheden

  • Eps vloerensysteem

  • houtskelet in aanbouw

  • Dak bekleed met geperste houtvezelplaat van 4 cm

  • Houtvezelisolatie waarin tegen straling beschermde buis is aangebracht

  • Wandverwarming. Met drie cm leemstuuk

  • Vloerverwarming

  • Constructieve plaat met zeer lage emissie

Ervaringen met de (ver)bouw
Omdat wij de woning in eigen beheer hebben gebouwd zijn wij van alle bouwkundige aspecten op de hoogte. Tijdens de bouw hebben wij meegeholpen of zelf gedaan en zijn wij altijd aanwezig geweest. Wij ervaren het zelfbouwen als zeer prettig omdat je tijdens de bouw nog keuzes kunt maken en je budget goed kunt blijven beheren.
Plannen voor de toekomst
Omdat wij het ecologisch principe hebben doorgetrokken in de tuin hebben wij het plan opgevat om in Makkum een "Voedselgemeenschap" ( CSA ) op te richten. Dat is inmiddels gelukt. In 2022 gaat een boer in Makkum de exploitatie van de tuin op zich nemen , vooralsnog op 1 ha biologische grond. Leden beginnen zich aan te melden voor deelname aan deze zelfoogsttuin. Wij nemen zelf ook deel als aanvulling op onze opbrengst uit onze eigen tuin.
Adviezen
Blijf bij alles wat je doet aan de leiding. Realiseer je dat je veel meer kunt dan je zelf denkt. Veel mensen gingen je voor en laten dat in aller hand soort filmpjes zien op Youtube. Realiseer je verder dat je alles zoveel mogelijk aan de voorkant uitzoekt en beslist, daarmee schep je tijd en ruimte voor jezelf tijdens de uitvoering.
Interview

Wim & Saskia bouwen hun ecologische droomhuis in Makkum

Toen Wim Canton zijn vriendin Saskia Oelmeijer leerde kennen, woonde hij nog in Limburg. In het verleden heeft hij tweemaal een eigen huis gebouwd op de traditionele manier. Via Saskia leerde hij bewuster te leven. Zodoende ontstond het idee om samen een ecologische woning te bouwen. Op zoek naar een mooie, betaalbare plek om dit plan te realiseren, streken ze neer aan de andere kant van het land, in Makkum. Ze vertellen graag hun verhaal via de Nationale Duurzame Huizen Route.

Lees het hele ervaringsverhaal >

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >