Vrijstaande woning - 2020, Speuld

Vrijstaande woning - 2020, Speuld

Woning
Bodem/water warmtepomp vertikale collector
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Kosten
€20.000
Aanraden:
Ja
Ervaringen
De Brine warmtepomp is zelf-modulerend, ideaal want je hebt er geen omkijken naar. In feite hoef je ook niet aan de thermostaat te zitten, zodat het apparaat geheel zelfstandig zijn werk doet en het altijd ongeveer dezelfde temperatuur is in huis. Dus ook gedurende de nacht. Omdat je met Lage Temperatuur Verwarming werkt heeft het geen zin om de thermostaat 's nachts lager te zetten. Het duurt namelijk een tijdje om het huis weer op te warmen middels deze methode. Dit zou juist alleen maar voor meer stookkosten zorgen. Tijdens de hitte van begin augustus was het heerlijk in huis. Wij hebben gewoon onder ons dekbed geslapen. Met stofwissen van de vloer echter merkte je wel dat het soms wat stroef ging. Blijkbaar wat condensvorming van de koeling. We wonen pas sinds begin 2020 in ons nieuwe huis en moeten wellicht nog iets aanpassen aan de instellingen. Maar dat zal dan pas na de winter zijn, eerst maar eens ervaren hoe de warmtepomp dan zijn werk doet.
Tip
Voordat je een warmtepomp neemt, moet je er eerst voor zorgen dat de isolatie van je huis op alle vlakken op orde is. Dus zowel de vloer-, muur-, en dakisolatie en uiteraard de raampartijen moeten voldoende zijn geisoleerd. Stel jezelf dan ook de vraag of de warmtepomp voor koeling moet zorgen in de zomer. Koeling van de warmtepomp is niet zo sterk als die van een airco, maar wel veel comfortabeler en energiezuiniger. Een warmtepomp gebruikt nauwelijks energie om een huis te koelen.
Plannen voor de toekomst
Meer zonnepanelen, of waterstofpanelen (als die uberhaupt op de markt komen).

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >