Woonboerderij - 1700, Breukelen

Woonboerderij - 1700, Breukelen

Woning
Wandisolatie binnen
Bedrijf
Aanraden:
Ervaringen
Zie kalkhennep.
Milieuvriendelijke verf
Uitvoering
Zelfstandig
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
We schilderen onze boerderij met milieuvriendelijke lijnolieverf. Buiten met Toplin lijnolie standverf. Binnen met Toplin Aqua watergedragen lijnolie standverf. Deze producten zijn zeer geschikt voor monumenten.
Ervaringen
Onze schuur hebben we geschilderd met lijnolieverf van een ander merk. Dat was hard werken. Bovendien duurde het steeds lang voordat de verf droog was. De producten die we nu in de boerderij toepassen laten zich heel makkelijk verwerken. Het resultaat is prachtig. Het geeft ook een goed gevoel dat voor de verven zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen gebruikt worden.
Kalkhennep
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Kalkhennep gebruikt als isolatie van de buitenmuren. De kalkhennep wordt (aan de binnenkant) tegen de buitenmuur aangebracht zonder spouw. De opbouw van onze buitenmuren is als volgt: Kalkverf, kalkstuc, baksteen, kalkhennep, kalkstuc, kalkverf. Al deze materialen zijn damp-open. Dit draagt bij aan een prettig binnenklimaat.
Ervaringen
Het aanbrengen van kalkhennep is arbeidsintensief. Wij hebben het uitgevoerd met 2 mensen van een bedrijf en steeds 6 tot 8 vrienden die ons wilden helpen. Totaal zijn we 8 dagen bezig geweest. De kalkhennep geeft een merkbaar prettiger binnenklimaat. De akoestiek van het gebouw is heel prettig.
Tip
Met de kalkhennep breng je veel vocht in je huis. Houd rekening met 6 maanden droogtijd (afhankelijk van het jaargetijde) of gebruik bouwdrogers om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te brengen.
Overige bouwmaterialen
Uitvoering
Een bedrijf
Bedrijf
Jaar toepassing:
2015
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Dubbel duurzame beton gebruikt voor de constructievloer. Bij de productie van beton komt jaarlijks meer dan 5 miljard ton CO2 vrij. Dit komt voornamelijk door het gebruik van Portland Cement als bindmiddel. De Romeinen hebben met de bouw van het Pantheon in Rome laten zien dat beton zonder Portland toch een lange levensduur kan hebben. Door andere bindmiddelen te gebruiken, zoals hoogovenslakken, poederkoolvliegas, kalksteenmeel en geopolymeren, kan beton ook op een milieuvriendelijkere manier gemaakt worden. Bij ons is de 3e pilot met dit dubbelduurzame beton uitgevoerd.
Ervaringen
Omdat de bindmiddelen trager werken is de verhardingstijd van het beton wat langer. In de praktijk betekent dit dat je pas na 2 dagen op het beton kunt lopen, in plaats van de dag na het storten. De sterkte-ontwikkelingen de temperatuur van het beton zijn met een sensor in het beton gevolgd. De technische duurzaamheid van het verharde beton is zeker net zo goed als van traditioneel beton.
Tip
Dubbel duurzame beton hoeft niet duurder te zijn dan traditionele beton. Wil je in jouw project ook dubbel duurzame beton toepassen neem dan gerust contact met me op.
Bedrijf
Aanraden:
Ja
Beschrijving
Wij gaan in de boerderij gebruik maken van een warmtepomp. De bron is al geboord, maar de warmtepomp staat er nog niet. In het bijgebouw (waar we nu wonen) verwarmen we al sinds 2011 succesvol met lage temperatuur vloerverwarming en warmtepomp. Ook het tapwater wordt door de warmtepomp verwarmd.
Domotica
Bedrijf
Aanraden:
Beschrijving
Wij gaan gebruik maken van domotica. Dit is nog niet in werking.

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >