Woonboerderij - 1900, Rotsterhaule

Woonboerderij - 1900, Rotsterhaule

Woning
Interview

Martijn en Vivian: ‘Wij willen binnen 10 jaar energieneutraal wonen’

Meer comfort, lagere energiekosten, minder milieu-impact: het verduurzamen van je huis heeft allerlei voordelen. In 2050 moeten alle woningen van het gas af zijn, maar daar kun je nu al mee beginnen. Precies wat Martijn Agricola en Vivian Nijholt uit Rotsterhaule dachten. Zij streven ernaar om binnen 10 jaar energieneutraal te wonen en laten zien dat je ook een oud huis prima kunt verduurzamen.

Lees verder >

Bron: Ik ben bewust


Filmpje: Op bezoek bij Martijn en Vivian

De Duurzame Huizen Route ging op bezoek bij Martijn en Vivian uit Rotsterhaule. Ze zijn druk bezig om hun oude woonboerderij stapje voor stapje zo energiezuinig mogelijk te maken. In het filmpje laten ze zien waarom en hoe! Bijvoorbeeld door te meten welke apparaten veel energie gebruiken. En door het huis te isoleren.


‘Als gezin op weg naar energieneutraal wonen’

Martijn Agricola en Vivian Nijholt wonen nu vier jaar met hun drie dochters in een woonboerderij uit 1910 in Rotsterhaule. Verantwoordelijk omgaan met de wereld vinden ze belangrijk. Daarom verduurzamen ze hun woning. Hun streven: in tien jaar een energie neutrale woning.

Lees verder > 

Bron: Ik Tûk Wenjen

Stel een vraag aan de bewoner(s) van deze woning:

Dit formulier is alléén bedoeld voor vragen over maatregelen.
LET OP: Geen acquisitie. Mediaverzoeken, onderzoeksvragen, studententopdrachten en andere vragen via de organisatie! Uitleg >